Kungliga Tekniska Högskolan

Datateknik Internationell (kinesiska)

Kungliga Tekniska Högskolan

Kungliga Tekniska Högskolan Stockholm

Utbildningens officiella hemsida

  • Namn på engelska: Master of Science in Engineering, Degree Programme in Computer Science and Engineering
  • Antagningspoäng gymnasiebetyg:
  • Antagningspoäng högskoleprov:
  • Typ av examen: Civilingenjör
  • Behörighetskrav: Fysik B, Kemi A, Matematik E
  • Inriktningar: Internationell inriktning, kinesiska

Beskrivning av utbildningen:

Datateknik handlar om att designa datasystem för alla samhällets sektorer. Programmet passar den som ä intresserad av teknik, matematik och datorer (programmering). Du behöver inte kunna programmera. Utbildningen syftar till att ge förutsättningar och förmåga att delta i och leda arbete med värdering, utveckling och införande av ny datateknik.

Du får en stabil grund i matematik, med fokus på det som datateknikern behöver, och i datalogi. Datalogikurserna innehåller mycket laborationer och projektarbete.

Redan vid ansökan väljer du om du vill läsa kinesiska, japanska, franska, spanska eller tyska.

De två sista åren specialiserar du dig genom att välja ett masterprogram ur ett stort utbud, se det vanliga Datateknikprogrammet. Du ges möjlighet till en eller två terminers terminers studier utomlands på ett av KTHs partneruniversitet inom det språk du valt.

Efter utbildningen så kan du arbeta inom produktutveckling eller som IT-ansvarig på ett företag eller en myndighet, bli teknisk konsult, arbeta med undervisning och forskning eller starta eget. Arbetstillfällena finns inom alla branscher, eftersom alla funktioner i samhället är beroende av datorer och datasystem.

Dela på Facebook
Produced by britny.se