Välkommen!

Du som studie- och yrkesvägledare har en viktig roll i elevers liv. Vi hoppas med sajten ingenjörsvägen.se kunna hjälpa dig i ditt arbete med att vägleda teknikintresserade individer. På denna sajt har vi samlat matnyttig, uppdaterad och överskådlig information, som är lätt att förmedla vidare och hänvisa elever till.

30 minuter inspirationsfilm

Vår inspirationsfilm är baserad på tv-serien ”Felix stör en ingenjör”. I filmen får du följa Felix Herngren när han möter sex olika ingenjörer runtom i världen och svarar på frågor som vad en ingenjör gör och om vem som helst kan bli ingenjör. Vi har ett fåtal ex kvar av denna film, skicka ett mail till ingenjorsvagen@teknikforetagen.se om du vill ha en DVD i posten! Annars kan du hitta klipp från programmet på youtube, se dessa här.

På youtube hittar du även Teknikföretagens senaste film, Inspirationsfilm om spännande yrken i teknikbranschen. Denna är 8 minuter lång och handlar om tre ingenjörer och en CNC-operatör. Vill du ha ett ex av denna i posten? Maila!

material

SYV-kalender

Varje år bjuder vi på en kalender som kan underlätta din planering och samtidigt ge kortfattad information om tekniska utbildningar och ingenjörsyrken. Denna skickas ut med post under maj månad och är helt kostnadsfri.

Kalendern för läsåret 2016/2017 är tyvärr slut. Vill du anmäla dig till adresslistan inför nästa års utskick? Skicka ett mail till ingenjorsvagen@teknikforetagen.se

Nyhetsbrev

Fyll i din mailadress och få vårt uppskattade nyhetsbrev tre gånger per termin. Vi bjuder på nyheter om ingenjörsutbildningar, arbetsmarknaden och ger svar på aktuella frågor.